ZAŠTO UNAJMITI PROFESIONALNOG FOTOGRAFA ZA NEWBORN FOTOGRAFIRANJE? - Anika Photohraphy
Anika Photography

ZAŠTO UNAJMITI PROFESIONALNOG FOTOGRAFA ZA NEWBORN FOTOGRAFIRANJE?

Iza svakog, bilo kakvog, dobro odrađenog posla krije se stručnjak. Profesionalac specijaliziran upravo za svoj posao. Priznajmo, fotografije napravljene mobitelom čak i s najboljom kamerom, nikad neće biti toliko lijepe kao one koje je napravio profesionalni fotograf sa svojom dragocjenom i kvalitetnom opremom u koju je uložio novac, ali i znanje.

Ako ste upravo u fazi razmišljanja treba li vam nešto takvo ili ne, vjerujte nam – treba. Vrijeme kada je beba sasvim mala preleti u trenu i nećete se ni okrenuti, a ona više neće biti mala. Sve će prolaziti jako brzo, brojati ćete mjesece, čekati kada će propuzati, stajati, početi hodati… Proći će prva godina, krenuti će avantura jaslica i vrtića, ubrzo će postati školarci i godine će prolaziti brzinom munje!

Zar nije tada, u vrtlogu užurbanosti života, najljepše pogledati zabilježene fotografije iz onih najranijih dana i prisjetiti se tih magičnih, toplih trenutaka koji su prošli u trenu? Kroz njih se još dugi niz godina možete osvrtati na svoje dijete kao bebu i kroz fotografije se prisjetiti točno tih dana, osjećaja, ma samog mirisa….

Znamo, mnogi razmišljaju da je jednostavnije i lakše da ih napravite sami. Ali, budite iskreni prema sebi – to ne može biti nimalo isto. Kod newborn sessiona valja u obzir uzeti mnoge stvari na koje vi možda niste ni pomislili, a izrazito su bitne ako želite imati kvalitetu koja će potrajati dugi niz godina.

Pročitajte: Kako odabrati najbolju lokaciju za fotografiranje?

Postoji nekoliko razloga zašto biste trebali unajmiti profesionalnog fotografa za newborn fotografiranje:

Sigurnost: listajući Pinterest i Instagram možete vidjeti prekrasne poze, međutim, upravo za to je potreban trening i praksa da bi ih znali postići. Svaki roditelj je zaštitnik svog djeteta i normalno je da brine, ali budite sigurni da su profesionalni fotografi vrlo vješti rada je riječ o radu s bebama. Sigurnost je najbitnija i uvijek na prvom mjestu, a u našem tekstu možete saznati više o fotografiranju novorođenčadi ili me slobodno kontaktirati za više informacija.

Edukacija i stručnost: kada birate svog fotografa, obavezno odaberite nekoga tko je prošao obuku i zna kako pravilno posložiti bebu tijekom sessiona. U prilog tome govore i nagrade te priznanja fotografa koja su svakako dokaz kvalitetnog rada i predanosti poslu. Vi plaćate njegovu stručnost i sposobnost jer s time dobivate nevjerojatne fotografije koje su dokaz ulaganja u posao, u pravu opremu, u rekvizite koji pomažu podići kvalitetu slike na višu razinu. Ovo je specifična grana fotografiranja i zahtjeva vježbu – od toga da pripremite sve potrebno prije početka, do slaganja osvjetljenja, kuteva, rekvizita pa do samog smirivanja i omatanja bebe. Iako sve izgleda sasvim jednostavno, u stvarnosti je to puno kompliciranije.

Vi ste opušteni i bez brige: stres je neminovan kada imate malu bebu. Normalno je da se prilagođavate, da ste zbunjeni i imate tisuću pitanja radite li sve kako treba i hoće li sve biti u redu. Ali, dio tog stresa možete prolongirati jer angažiranje stručnjaka će vam omogućiti da sve prođe u najboljem redu i da ne morate brinuti ni o čemu. Kod mene je i svaki komadić odjeće za bebicu koja dolazi na newborn session pomno biran, a u skladu s time i ostale stvari poput dekica, košara, ukrasa te detalja za kosu. Sve to čeka vas pripremljeno, pa je na vama samo da se opustite.

Kvaliteta i kvantiteta u rukama stručnjaka fotografa

Ako se još uvijek dvoumite, pročitajte kako izgleda cijeli newborn session i dopustite si da te zaista male i prolazne trenutke koji imaju ograničen vremenski rok zabilježite. Naš savjet je da obavezno rezervirate termin na vrijeme, još za vrijeme trudnoće, a kada rodite mi se javite kako bismo dogovorili točan datum. Nemojte čekati zadnji trenutak za rezervacije jer je moguće da ćete ostati bez svog termina.

Pročitajte: Pet savjeta kako da svako fotografiranje ispadne dobro

Svako vrijeme, a posebice vrijeme kada u vaš život dođe mala beba, je posebno. Angažiranjem profesionalca vi ne morate brinuti o sitnicama, a dar kojeg ćete dobiti je neprocjenjiv – za cijeli život. I to je ono što je meni bitno, da vam pružim iskustvo koje ćete pamtiti, a ne samo konačan proizvod.

Kvalitetnu fotografiju na kojoj će biti cijela obitelj i mala bebica jako je teško dobiti ako netko od vas stoji iza kamere. A kako djeca rastu tako će imati i potrebu da pogledaju slike sebe kada su bili mali. Upravo tada je posebna čar pokazati im upravo fotke poput ovih, profesionalne, kvalitetne i dugovječne.

Nemojte više dvojiti i čekati, newborn fotke nešto su najbolje što možete pružiti sebi i svom djetetu. A to potvrđuju i brojne obitelji koje su prošle kroz moj studio i dobile prekrasne fotografije koje sada krase galeriju zidova u njihovom domu.

Jeste li već rezervirali svoj session? Kontaktirajte me na mail e-mail info@anika-photography.hr za više informacija i upita, čekam vas!