Anika Photography

KAKO ODABRATI NAJBOLJU LOKACIJU ZA FOTOGRAFIRANJE?

Jedan od najvažnijih aspekata svakog fotografiranja jest odabir prikladne lokacije. Dakle, nakon što ste rezervirali fotografa, imate zabilježen datum i već naveliko razmišljate o outfitu, ostaje još jedna izrazito bitna stvar na koju treba misliti – mjesto za fotografiranje.

Mjesto na kojem ćete zabilježiti svoje trenutke zauvijek u vječnost uvelike se razlikuje ovisno o tome koja je prigoda. Lokacija je jako bitna za puno elemenata pa je zato kod odabira bitno uzeti u obzir brojne čimbenike koji na to utječu, poput svjetla i potrebnih rekvizita. Tek kada se svi uvjeti zadovolje, ili barem većina njih, moguće je postići da dobijete fotografije iz snova koje tada čuvate kao uspomenu do kraja života.

Kada se radi o lokaciji, to jest mjestu na kojem ćete se fotografirati, uvijek je dobro posavjetovati se s osobom koja stoji iza objektiva. Stručnost, kompetencija, iskustvo te znanje ipak su razlog zašto ste se odlučili za nju i svakako uzmite u obzir savjete koje će vam dati. U obzir uvijek dolaze i vaši prijedlozi i zato se ne ustručavajte pitati sve što zanima.

 

U ovom tekstu fokusirat ćemo se na fotografiranje novorođenčadi, trudnica i obiteljsko te za svako navesti što je to najbitnije za lokaciju na kojoj se fotografira i što možete očekivati.

Mjesto za newborn fotografiranje

Čarolija fotkanja malih beba u starosti od pet do deset dana je u tome da su vaša mala stvorenja tih prvih dana naprosto posebna, drugačija, sićušna. Onakva kakva ih želite pamtiti zauvijek. I u tome je tada sva čar i sve se fokusira samo na njih. Lokacija za ovaj session je uvijek ista – studio. Zašto? Zbog stvorenih uvjeta u mom studiju možete biti sigurni da će sve proći kako treba. Svi uvjeti – od rasvjete, rekvizita koje koristim do maksimalno pripremljenog i dezinficiranog prostora za svakog klijenta i svako dijete – zadovoljeni su upravo ovdje.

Sve je unaprijed pripremljeno, ništa nije improvizirano i zato je najidealnije. Roditelji  se mogu osjećati opušteno, jer nakon fotografiranja bebe slijedi fotkanje s njima i posebno s braćom, ako vi to želite. Zaključujemo da kada je u pitanju  ovakva vrsta sessiona najbitnije je da sve bude u potpunosti prilagođeno vašem malom anđelu. Sve detalje o ovom specifičnom i posebnom fotografiranju, čitajte u našem tekstu Newborn fotografiranje.

Trudnice, a ovo je mjesto za vas…

Svaka trudnica koja se upustila u ovu avanturu zna koliko su srcu drage i posebne fotografije ove vrste. O tome kada je najbolje vrijeme za fotkanje budućih mama smo već pisali pa svakako zavirite i u taj članak. Mjesto fotografiranja za vrijeme hladnijih dana i tijekom zime većinom je studio. Proljeće i ljeto rezervirano je za vanjska slikanja. Lokacije su razne, a ono najbitnije je čist okoliš i mirna okolina gdje možemo bez ometanja obaviti cijeli session. To je glavni razlog zašto preferiram raditi tjednom kada je mirnije i kada je manji protok ljudi nego vikendom. Uz to, haljine koje mogu ponuditi svojim klijenticama su izrazito raskošne, bogate, glamurozne i kvalitetne i doći će do izražaja baš u svakom prostoru. I vjerujte mi, u njima ćete se osjećati kao kraljice – točno onako kako i zaslužujete!

 

A kamo na obiteljsko fotografiranje?

Fotke cijele obitelji imaju posebnu čar. Posebice kada nadovezujete priču – od trudnoće gdje očekujete svoju bebu, newborn fotografiranja u kojem bilježite njezine prve dane života pa sve do pravog obiteljskog fotografiranja s djecom koju iz dana u dan gledate kako rastu. Najčešća lokacija za fotografiranje ovakve vrste je studio gdje kroz pripremu, razgovor, savjete oko poza i sve ostale popratne stvari dajem svoj maksimalni angažman kako bi se svi članovi obitelji dobro osjećali.

Ipak, ljeto je posebno samo po sebi pa za vrijeme toplih dana ovakav session volim odraditi i vani na otvorenom, u prirodi. Zelenilo, šuma, park, prirodno svjetlo, osama i mir uvijek su najbolja pozadina, bez ometanja. A i djeca su opuštenija, sve je ležerno i spontano. Rekli bismo igra. Nije potrebno da previše razmišljate jer imate mene koja ću vas voditi kroz cijeli proces. Ali, tu sam i da zabilježim  sve one male detalje koju održavaju upravo vas kao obitelj, vaš odnos i ljubav.

Pročitajte: Pet savjeta kako da svako fotografiranje ispadne dobro

Kada sve sumiramo, najbolja lokacija odabire se ovisno o prigodi za koju se fotografirate. Uvijek postoji mogućnost i kombinacija – i studio i priroda. Sve vaše sugestije su dobrodošle, ali imajte na umu da fotograf kojeg ste odabrali ipak zna najbolje. Jer vjerujemo da želite da takve budu i fotografije – najbolje, savršene, posebne, samo vaše!

Kliknite na kontakt formular ako želite da upravo ja zabilježim najljepše uspomene vaših života.