fbpx
Anika Photography

PET SAVJETA KAKO DA SVAKO FOTOGRAFIRANJE ISPADNE DOBRO

Čeka vas važan trenutak i bitan događaj u vašem životu? I želite to zabilježiti kvalitetnim fotografijama koje će ostati uspomena zauvijek, ali vas ipak nešto kopka što ako sve to ne ispadne dobro? Ako nećete znati kako se namjestiti, što obući? Za sve to ima rješenja! Dovoljni su samo mali koraci koje valja slijediti i uz koje će svako fotografiranje ispasti i više nego dobro. A samim time, ove stavke će uvesti red i jasnoću u cijeli koncept jer ćete imati jasno osmišljen plan.

Znamo da je sam proces fotografiranja jedna velika stvar. I to će potvrditi svatko tko ga je barem jednom isprobao. A to znači da ono iziskuje cijeli proces od samog dogovora, odabira lokacije i mjesta, vremena pa sve do samog finisha koji uključuje fotografiranje u studiju ili prirodi.

Da bi cijeli session protekao mirno i što ležernije, ako slijedite ove savjete uvelike ćete olakšati posao i sebi i fotografu te će završne fotografije ispasti točno onako kako ih zamišljate!

Savjeti uz koje će svako fotografiranje biti savršeno

Vjerujte fotografu kojeg ste odabrali

Prvo i najbitnije – vjerujte osobi kojoj ste dali povjerenje da stvori fotografije u vama najbitnijim trenucima života. Postoji razlog zašto ste odabrali baš tu osobu i zašto vjerujete njezinom radu. Zato je bitno da slušate sve dobronamjerne savjete prije i tijekom sessiona. Od toga kako se obući, kada je najbolje vrijeme za fotografiranje pa do svih detaljnih uputa kako će sve izgledati. Postoji puno stvari na koje valja paziti u takvim trenucima i nije uvijek sve improvizacija. Ima dijelova u cijelom procesu koje su pomno planirane i bitne kako bi sve ispalo kako treba.

Rezervirajte svoj termin na vrijeme

Velika je mogućnost da kvalitetnog fotografa nećete moći unajmiti i pronaći preko noći, zato razmišljajte unaprijed i na vrijeme rezervirajte svoje mjesto. To će vam dati dovoljno vremena za pripremu, za to da odlučite o lokaciji, razmislite o svom outfitu i stylingu cijele obitelji – ovisno o kakvoj vrsti fotografiranja se radi.

Pazite na odabir odjeće

Mnogima se čini nebitna, ali odjeća je skoro najbitnija stavka cijelog fotografiranja i u njoj se krije tajna toga kako ispasti fotogeničan. Krivim odabirom outfita za foto session narušava se cijeli koncept završne fotografije. Imajte na umu da se uvijek teži jednostavnosti i skladu boja poput pastelnih, neutralnih i svijetlih koje će se uvijek bolje uklopiti od šarenila i raznih uzoraka.

odjeća za fotkanje

Na session dođite pripremljeni

Iako je spontanost dobra, u nekim situacijama ipak nije primjenjiva. Prije samog sessiona obavezno porazgovarajte sa svojim fotografom kako bi vas uputio u cijeli proces ili pitajte za sve što vam nije jasno. To je bitno jer nitko ne želi iznenađenja na sam dan sessiona, zar ne? Neplanirane situacije uvijek otežavaju posao i na njima se gubi dragocjeno vrijeme.

Budite opušteni

Iako zvuči jednostavno, svatko tko je probao pozirati ispred profesionalnog fotografa zna da to nije nimalo lagano. Za uspješnu fotografiju ključno je da budete opušteni ispred objektiva, ali i da slijedite upute i savjete profesionalca. Ključan je vaš mindset i razmišljanje s kojim dolazite na bilo koju vrstu sessiona. Prepustite se trenutku i instinktu, zaboravite sve što vas muči i ne razmišljajte o svojim nedostacima jer vjerujte – to se vidi. Uzmite pauzu ako treba, pitajte i ne forsirajte. U tome je ključ svega.

 

Ako želite da ja budem osoba koja će zabilježiti vaše trenutke u najljepše uspomene, obratite mi se s povjerenjem putem kontakt formulara.