fbpx
Anika Photography

ČETIRI GLAVNA RAZLOGA ZAŠTO SE ODLUČITI NA NEWBORN FOTOGRAFIRANJE

Newborn fotografiranje: četiri razloga zašto se odlučiti na ovaj session

 

Zar nije rođenje djeteta jedan od najljepših događaja koje možete doživjeti u svom životu? To je vrijeme puno emocija, ljubavi, iščekivanja, ali i straha… Kada pogledate to malo stvorenje ispred vas, kojem ste od tog dana vi, kao roditelj, sve na svijetu, teško je i opisati osjećaje koje tada nosite u sebi.

Dolazak djeteta u obitelj je velika prekretnica. Naravno, ima i drugih dana u životu koji su jednako bitni… Ipak, ovo je posebno, drugačije. I zašto ne upravo te toliko jedinstvene trenutke, koji će proći u trenu, zabilježiti u uspomene zauvijek? U uspomene koje će ostati vama, vašoj djeci, ali i njihovoj djeci…

Newborn fotografiranje moja je specijaliziranost i zbog iskustva koje imam znam kako ovakav session prilagoditi potrebama djeteta koje je tada staro od pet do deset dana. Upravo iz tog razloga važno je da za ovu vrstu fotografiranja rezervirate termin barem mjesec dana prije poroda, a točan termin dobijete na sam dan ili drugi nakon poroda te tada dogovaramo detalje.

Ako još uvijek niste sigurni je li to za vas, u nastavku donosimo stavke nakon kojih ćete sigurno poželjeti odmah rezervirati svoj termin!

Četiri glavna razloga zašto se odlučiti na newborn fotografiranje

Jedinstvena prilika koja se neće ponoviti

Da, i to je zaista istina. Newborn fotografiranje specifično je po tome jer je riječ o poziranoj vrsti fotografiranja, a to znači da se beba stavlja u pozicije u kojima je bila u maminom trbuhu, a tako su im posložene i ruke i noge. Za to je potrebna stručnost te se to smije raditi samo kratko vrijeme nakon poroda. Upravo zbog toga naglašavam zašto je važno da dijete bude starosti od pet do deset dana. A priznajte i sami, koliko brzo prođe deset dana? U trenu.

Pročitajte: Što očekivati kod obrade fotografija?

Dobivate stručnost, sigurnost, znanje i iskustvo profesionalnog fotografa

Svaka beba ima svoj ritam, a na meni kao fotografu je da odgonetnem što joj točno odgovara i kako je uljuljati da zaspe. Tempo fotografiranja uvijek je maksimalno prilagođen bebi i njezinim potrebama, a to uključuje i hranjenje i spavanje. Godina iskustva i rada naučile su me da znam procijeniti trenutak kada oni čvrstu zaspu i tada kreće službeni dio. Ponekad to može potrajati i po 4 sata, a nekad smo jako brzo gotovi. Nema određenog vremena i sve je prilagođeno svakom pojedinom djetetu. Bitno je da vjerujete meni kao fotografu kojeg ste odabrali i dopustite mi da vas vodim kroz cijeli proces kako bi sve završilo uspješno.

Dođite i opustite se – za odjeću i rekvizite brinem ja

S obzirom na to da se radi o jako malim bebama i majkama koje su prije par dana rodile, smatram da je iznimna prednost što ne trebate brinuti oko odjeće, rekvizita, lokacije… Sve to prepustite meni, a vi se samo opustite i pustite da sve teče svojim tokom. Uvijek se volim pobrinuti da svaki detalj bude usklađen, kao i boje potrebne za session – od odjeće, dekica, trakica za kosu, kapica pa sve do pozadine. To je ono na što zaista pazim kako bi svakom klijentu i roditeljima pružila zadovoljstvo i dala maksimum.

Vrijeme prebrzo prolazi

Ovo je vjerojatno od najvažnijih razloga zašto biste se u konačnici morali odlučiti na newborn session. Vrijeme zaista leti, lijepe stvari postaju sve više dragocjene, a male trenutke treba još više cijeniti… Nemojte se bojati ili dvoumiti jer ovo pozirano fotografiranje je nešto najbolje što možete dati sebi i svojoj obitelji. A za par godina bit će lijepo vratiti se u te dane i s radošću u srcu gledati te fotografije i sjetiti se tih lijepih trenutaka, koji su – prebrzo prošli!

Pročitajte: Kako pripremiti bebu/dijete za fotografiranje?

Ako imate bilo kakva pitanja ili upite za ponudu, slobodno me kontaktirate putem formulara ili na mail info@anika-photography.hr.