Anika Photography

ŠTO OČEKIVATI KOD OBRADE FOTOGRAFIJA

Svaki fotograf, pa tako i ja, ima svoj stil i način rada obrade fotografija. Kroz godine rada shvatila sam da ono što se meni najviše sviđa jest – jednostavnost. Iako koristim u obradi fotografija Photoshop, uvijek težim tome da dobijem prirodan izgled i vjerodostojan prikaz osobe koju fotografiram.

Kroz ovaj blog voljela bih naglasiti što ne radim. To su fotomanipulacije. Svaka fotografija govori za sebe i ako je netko nezadovoljan sa sobom u stvarnosti tada neće biti ni zadovoljan s fotografijom koju je dobio. Jer je ta fotografija odraz osobe, vas samih. Svatko je jedinstven i nema čarobnog štapića koji će to popraviti. To je realnost.

Pojavom pametnih mobitela s hrpom aplikacija svi su dobili mogućnost uređivanja fotografija i zato one ponekad izgledaju nerealno i nestvarno lijepo. I u tome nema ničeg lošeg. Ipak, kod profesionalnog fotografiranja sva stvarnost ispliva na površinu. Sitne nepravilnosti poput bora na licu i višak kilograma uvijek se mogu korigirati, ali važno mi je da klijenti znaju da neke stvari poput zatezanja lica, dodavanja kose i slično, ne prakticiram i ne radim. Za vrijeme fotografiranja uvijek se prilagođavam svemu i utječem na sve što mogu kako biste bili zadovoljni i Vi i ja.